Toimitus ja myyntiehdot

Olemme sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme yleisiä sähköisen kaupankäynnin sääntöjä ja kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja. Nämä toimitusehdot koskevat poikkeavilta osin meidän ja yritysasiakkaidemme välistä kauppaa toimiessamme tuotteiden maahantuojana.

1. Soveltamisala
Näitä toimitusehtoja sovelletaan Sportwings tmi (jäljempänä myyjä) ja asiakkaan (jäljempänä ostaja) väliseen kauppaan elleivät osapuolet kirjallisesti ole toisin sopineet tai kuluttajansuojalaki muuta määrää.

2. Toimitus
Toimitusehto on vapaasti myyjän varastossa Perttulassa. Hinnastossa ja tarjouksissa on hinnoiteltu pakkaamaton tavara. Käsittely- ja toimituskulut laskutetaan erikseen toimituksen yhteydessä. Toimitus katsotaan hyväksytysti vastaanotetuksi, ellei siitä ole huomautettu 7 päivän kuluessa toimituspäivästä. Vahingonvastuu sekä vaaranvastuu siirtyy ostajalle, kun tavara on luovutettu ostajalle tai kuljetusliikkeelle. Myyjä voi vakuuttaa toimituksen ostajan laskuun. Tavara katsotaan toimitetuksi, kun se on lähetetty ostajalle tai kun se on ilmoitettu toimitusvalmiiksi, ja ostajan on sopimuksen mukaan noudettava tavara myyjältä tai myyjän ilmoittamasta paikasta 7 päivän kuluessa.

3. Toimitusaika
Ellei toimitusajasta ole sovittu, myyjä määrää toimituksen ajan. Välimyyntiehto koskee tarjouksia heti varastosta, jolloin varasto voidaan tarjouksen voimassaoloaikana myydä toiselle tarjouksen saaneelle. Milloin tavaran valmistaja tai se, jolta myyjä tavaran hankkii, ei ole täyttänyt sopimustaan ja myyjän toimitus tämän johdosta viivästyy, myyjä ei ole velvollinen korvaamaan ostajalle tästä mahdollisesti aiheutunutta vahinkoa. Myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos sille on olemassa este, jota myyjä ei voi voittaa, tai jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi uhrauksia, jotka ovat kohtuuttomia verrattuna tilauksen kokonaisarvoon. Toimitusaika päättyy tavaran lähtiessä myyjän varastosta tai myyjä ilmoittaa sen luovutusvalmiiksi. Myyjän vahingonkorvausvastuu ei koske välillisiä vahinkoja. Osa luettelossa olevista tuotteistamme on saatavissa päämiehemme erikseen ilmoittaman toimitusajan sekä minimitoimitusmäärän mukaisina.

4. Hinnat
Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% ja ovat ilman toimituspakkausta myyjän tiloissa Perttulassa. Myyjä varaa oikeuden muuttaa hinnastossa ilmoitettuja hintoja ilmoittamatta siitä erikseen. Jos tulli, arvonlisävero tai joku muu toimitukseen liittyvä vero tai julkinen maksu muuttuu tai sellainen tulee lisää lainsäädännön muuttumisen vuoksi tai jos viranomaisen tulkinta aiheuttaa sen, että toimitukseen liittyvä vero tai maksu, jota aikaisemmin ei ole peritty, määrätään maksettavaksi, muutetaan toimituksen hintaa vastaavasti.

5. Omistusoikeus
Omistusoikeus tavaraan siirtyy ostajalle silloin, kun koko kauppahinta on maksettu.

6. Valuuttasidonnaisuus
Hinnat ovat täydestä määrästään (100%) sidottu myyjän laskutusvaluuttaan. Ellei tarjouksessa tai tilausvahvistuksessa ole erikseen määritelty vertailukurssia tai vertailukurssin ajankohtaa, johon hinta on sidottu.

7. Maksuehdot
Ennakkomaksu tai postiennakko:
Tiliasiakkaiden maksuehto on 7 pv netto ja muille asiakkaille ennakkolasku tai toimitus postiennakolla, ellei toisin sovita. Viivästyneestä suorituksesta myyjä perii korkolain mukaisen (01.01.2013 alkaen 8 %) viivästyskoron sekä maksumuistutuksesta hinnaston mukaisen maksun (01.01.2013 alkaen 5 euroa). Mikäli ostajalla on huomautettavaa laskusta, huomautukset on tehtävä seitsemän (7) päivän kuluessa laskutuspäivästä.

Osamaksu – Joustoraha:
Joustoraha on uusi suomalainen palvelu, jolla rahoitat nettiostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Joustoraha palvelu on tarkoitettu kaikille yli 20-vuotiaille suomalaisille yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustorahaa voi saada 20-1000 euron ostoksiin. Laskun saat halutessasi myös sähköpostiin. Hakiessasi Joustorahaa tunnistaudut ensin millä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla ja tämän jälkeen täytät lomakkeelle tietosi. Päätöksen ja tiedon lainan myöntämisestä saat heti. Tämän jälkeen palaudut takaisin verkkokauppaan ja tilauksesi on käsitelty.

Kun maksat joustorahalla ja valitset maksutavaksi laskun, saat aina korotonta maksuaikaa 14 vuorokautta. Ainoa kulu on laskutusmaksu 5€. Todellinen vuosikorko esimerkiksi 400€ laskulle 14 päivän maksuajalla on 38,25% ja luottohinta on 405 euroa. Joustorahalla voit maksaa myös erissä 1-12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Tällöin laskutusmaksun 5€ /lasku lisäksi perimme avoinna olevasta lainasummasta 29% vuotuista korkoa. Todellinen vuosikorko esimerkiksi 1000 euron lainalle 12 kuukauden maksuajalla on 46,88 % ja luottohinta on 1267,67 euroa.

Joustorahalla maksaminen on erittäin turvallista. Kaikki asiakkaat tunnistetaan verkkopankkitunnuksin, jolloin esim. väärinkäytösmahdollisuuksien todennäköisyys minimoituu. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Joustorahan tarjoaa Risicum Oyj. Lue lisää Joustorahasta.

8. Takuu
Vastuu tuotteen virheestä. Myyjä antaa ostajalle takuun tuotteen virheettömyydestä siinä laajuudessa kuin tuotteen valmistaja/toimittaja on sen myöntänyt. Raaka-aine- ja valmistusvirheet myyjä sitoutuu korjaamaan valintansa mukaan joko kunnostamalla virheelliset tuotteet tai toimittamalla uudet virheettömät tuotteet veloituksetta. Ostajan tulee viipymättä palauttaa virheelliset tuotteet myyjälle tarkastettavaksi. Takuu ei kata vaurioita, jotka johtuvat väärästä varastoinnista, käsittelystä tai käytöstä (esim. altistamisesta kosteudelle, nesteille, liialliselle kuumuudelle tai pakkaselle), onnettomuudesta, laiminlyönnistä, eikä normaalista kulumisesta tai tuotteeseen tehdyistä muutoksista. Paramoottorin kiinnileikkaaminen ei kuulu takuun piiriin, vaan se katsotaan aina käyttäjävirheeksi.

Virheellisten tuotteiden palautuskuluista vastaa ostaja ja korjattujen tai uusien tuotteiden toimituskuluista vastaa myyjä. Takuuna toimitetuille ja korjatuille tai uusille tuotteille myyjä antaa alkuperäisen toimituksen mukaisen takuun lisättynä sillä ajalla, jolloin tavaraa ei vian vuoksi ole voitu käyttää. Myyjän vastuu tavaran virheestä rajoittuu takuuseen, eikä myyjä ole velvollinen korvaamaan mitään välillisiä vahinkoja.

9. Tuotevastuurajoitus
Useat kansainväliset komponenttivalmistajat datakirjoissaan ja muissa tuotetiedotteissaan kieltävät tuotteidensa käytön kriittisenä komponenttina “elämää ylläpitävissä ja ihon alle sijoitettavissa laitteissa “ (life supporting or surgical implant) ilman valmistajan nimenomaista kirjallista suostumusta. Ostaja vastaa kaikista seuraamuksista, mikäli ei noudata ao. kieltoa.

10. Tilauksen peruuttaminen
Ostaja voi peruuttaa tilauksen vain myyjän suostumuksella. Nimenomaan ostajaa varten hankittuja tai valmistettuja välitystuotteita koskevien tilausten peruutuksia myyjä ei hyväksy. Myyjä voi peruuttaa jälkitoimituksen, mikäli sen arvo koko tilaukseen nähden on vähäinen.

11. Tuotteen palauttaminen
Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus seuraavin ehdoin. Ostaja voi peruuttaa tai palauttaa tilauksen vain myyjän suostumuksella. Jos tuote on asennettu, sitä on käytetty tai se ei ole enää jälleenmyytävissä täyteen hintaan alkuperäisessä pakkauksessaan, myyjällä ei ole velvollisuutta ottaa tuotetta palautuksena vastaan. Palautustapauksissa on pyydettävä myyjältä palautusnumero. Tämä numero on voimassa 7 päivää, jonka aikana tuote/tuotteet on palautettava myyjälle. Palautusnumero on tapauskohtainen. Palautuslähetyksessä tulee olla palautusnumeron lisäksi kopio myyjän laskusta tai lähetteestä sekä ostajan lähete, josta käy ilmi syy, miksi tuote palautetaan. Palautettavien tuotteiden tulee olla vahingoittumattomina alkuperäispakkauksissaan ja sisältää kaikki niihin liittyvät osat (johdot, manuaalit yms.). Muussa tapauksessa hyvitetään tapauskohtaisesti enintään kahdeksankymmentä (80) prosenttia tuotteen hinnasta. Palautettava tavara ensisijaisesti korvataan uudella tuotteella, toissijaisesti hyvitetään. Palautuskuluista vastaa ostaja eikä niitä hyvitetä.

12. Erimielisyydet
Kaupasta mahdollisesti aiheutuneet erimielisyydet tulisi ensisijaisesti ratkaista osapuolten kesken. Mikäli ratkaisua ei synny, riitaisuudet ratkaistaan myyjän kotipaikan käräjäoikeudessa Suomen lakien mukaan.

Yhteystiedot

SPORTWINGS tmi SHOWROOM at: Suonojantie 200
01860 Perttula

Vapaalentoasiat +358503040236 Siri
Paramoottoriasiat +358405235049 Ari
sportwings@hotmail.com